Antena 3 CNN Externe O replică a celebrului Taj Mahal, construită la Bangladesh

O replică a celebrului Taj Mahal, construită la Bangladesh

O replică a celebrului Taj Mahal, construită la Bangladesh
09 Dec 2008   •   23:06

O replică a unuia dintre cele mai frumoase monumente din lume, Taj Mahal, a fost ridicată în Bangladesh. Construcţia, care a costat 58 de milioane de dolari, se află în Sonargaon, un mic oraş de provincie din Bangladesh.
Iniţiativa i-a aparţinut regizorului Ahsanullah Moni. Acesta speră ca această replică, aflată la o oră distanţă de capitala Dhaka, să atragă numeroşi turişti străini. Moni a precizat că a importat marmura şi granitul folosite în construcţie din Italia şi diamantele din Belgia. Arhitecţii care s-au ocupat de acest proiect au fost trimişi în India pentru a măsura dimensiunile monumentului original, informează Mediafax.
Deşi construirea Taj Mahal-ului original a durat mai bine de 20 de ani, replica din Bangladesh a fost ridicată în numai cinci ani. Lucrările din jurul monumentului nu au fost încă finalizate.
Taj Mahalul este un monument în Agra, India. A fost construit la cererea împăratului Shah Jahan ca un mausoleum pentru sotia sa, Mumtaz Mahal.Clădirea a fost construită între 1630 şi 1653. În 1983, Taj Mahalul a devenit parte din patrimoniul mondial UNESCO şi este una dintre cele mai vizitate şi faimoase monumente din lume.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bangladesh
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close