Antena 3 CNN Externe O sectă din Rusia consideră că Vladimir Putin este reîncarnarea Sfântului Pavel

O sectă din Rusia consideră că Vladimir Putin este reîncarnarea Sfântului Pavel

O sectă din Rusia consideră că Vladimir Putin este reîncarnarea Sfântului Pavel
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
12 Mai 2011   •   17:34

O sectă din Rusia, din regiulea Nijni-Novgorod îl venerează pe premierul rus, Vladimir Putin. Mai mult decât atât, aceştia consideră că fostul preşedinte este reîncarnarea Sfântului Apostol Pavel, conform cotidianului Sobesednik.

Nu se precizează câţi membri sunt în această sectă şi nici modul în care funcţionează aceasta, dar membrii săi sunt convinşi că: "Vladimir Putin, care într-o viaţă anterioară era Sfântul Apostol Pavel, se luptă în prezent, alături de restul apostolilor reîncarnaţi, cu Antihrist."

Reprezentantul sectei, Sora Fotina a declarat: "Potrivit Bibliei, Sfântul Apostol Pavel a fost, mai întâi, un şef militar care-i persecuta pe creştini, propovăduind, ulterior, Evanghelia. Putin a servit un timp în KGB şi a făcut şi lucruri nu tocmai drepte. Când a devenit preşedinte, Sfântul Duh s-a pogorât, şi, ca Apostolul (Pavel), el şi-a condus turma cu înţelepciune", a continuat aceasta.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov a recunoscut că nu ştia de existenţa acestui grup dar a apreciat că reprezintă o formă de recunoaştere a rezultatelor muncii lui Putin de un deceniu, de când se află la conducerea statului.

"Este pentru prima dată când aud vorbindu-se despre existenţa acestui grup religios. Acest lucru arată o foarte bună apreciere a rezultatelor muncii premierului", a spus Peskov.

Peskov a ţinut totuşi să facă un mic comentariu legat de credinţa membrilor sectei. "Dar vreau să amintesc, totodată, una dintre porunci, şi anume , a adăugat el, relevând că Putin îi preferă pe "susţinători" în locul "admiratorilor" care cad "în idolatrie".

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin KGB secta
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close