Antena 3 CNN Externe O tânără a minţit pe Internet că tatăl ei a murit în exploziile de la Tianjin. Ce s-a întâmplat apoi o va urmări toată viaţa

O tânără a minţit pe Internet că tatăl ei a murit în exploziile de la Tianjin. Ce s-a întâmplat apoi o va urmări toată viaţa

O tânără a minţit pe Internet că tatăl ei a murit în exploziile de la Tianjin. Ce s-a întâmplat apoi o va urmări toată viaţa
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
19 Aug 2015   •   10:55

O adolescenta din China, suspectată că ar fi obţinut mii de euro donaţii de la internauţi, după ce a pretins că tatăl ei a murit în exploziile din Tianjin, a fost arestată, a anuntat poliţia chineza, potrivit Agerpres.

Adolescenta a scris iniţial pe reţeaua de socializare Sina Weibo că tatăl ei a fost dat dispărut după deflagraţiile ucigaşe care au avut loc miercuri, în metropola portuară Tianjin, în estul Chinei.

În urma acestui mesaj, numărul de followers ai tinerei fete a crescut spectaculos.

Apoi, adolescenta a publicat un al doilea mesaj în care susţinea că tatăl ei a murit în deflagraţii, ceea ce i-a determinat pe mai mult de 3.000 de utilizatori să-i doneze peste 90.000 de yuani (12.600 de euro) prin intermediul Weibo.

Recent, această reţea de socializare a creat funcţia "recompensă", care le permite utilizatorilor să vireze fonduri către alţi utilizatori.

Cu toate acestea, adolescenta nu a putut cheltui aceşti bani, deoarece contul ei a fost îngheţat de Weibo, alertat de utilizatori suspicioşi.

Potrivit celui mai recent bilanţ, în catastrofa care a avut loc la Tianjin au murit 112 oameni. Totodată, mai mult de 700 de persoane au fost spitalizate, printre care peste 50 se află în stare gravă sau critică.


Foto: Weibo

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close