Antena 3 CNN Externe O variantă creştină a JIHADULUI apare în Ucraina

O variantă creştină a JIHADULUI apare în Ucraina

O variantă creştină a JIHADULUI apare în Ucraina
22 Apr 2015   •   13:55

Dmytro Korchynsky, liderul Bratstvo (Frăţia), o organizaţie politică extremistă din Ucraina, este gata să formeze o versiune creştină a talibanilor şi să declanşeze un "război sfânt" împotriva Rusiei.

Korchynsky se declară convins că noua ideologie va conţine "elemente mesianice creştine şi islamice jihadiste". Pe lângă formaţiunea talibană, noua grupare se va inspira din tacticile folosite de Hezbollah şi Al-Qaeda.

Potrivit extremistul ucrainean, singura soluţie de rezolvare a conflictul din sud-estu ţării vecine este să pornească un jihad împotriva Rusiei.

Korchynsky, care de asemenea este comandantului unei unităţi paramilitare, numită Batalionul Sf. Maria, spune că luptătorii săi sunt ultranaţionalişti şi habotnici.
Tinerii recrutaţi de Frăţie au vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.

"Tot ceea ce facem se bazează pe credinţa în Iisus Hristos. Credem că doar o comunitate profund religioasă poate face faţă lumii de azi. Într-o societate în care toate valorile noastre sunt într-un continuu declin, singura care supravieţuieşte este credinţa. Războiul este dovada cea mai clară. Nu este loc pentru ateişti acolo unde sunt mortiere şi rachete", spune unul dintre tinerii combatanţi.

Dmytro Korchynsky a fost unul dintre luptătorii ucraineni care, în anii `90, s-a alăturat cecenilor din Caucazul de Nord.

×
Subiecte în articol: talibani jihad
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close