x close

Obama a închiriat înaintea lui Putin sala de sport de la Summitul G8

de M.Z.    |    17 Iun 2013   •   13:58
Obama a închiriat înaintea lui Putin sala de sport de la Summitul G8 Foto: Agerpres/AP
Preşedintele american Barack Obama, prezent la summitul G8 din Lough Erne (Irlanda de Nord), a reuşit să închirieze înaintea şefului statului rus Vladimir Putin sala de sport a pensiunii unde vor sta înalţii oaspeţi în perioada 17-18 iunie, pe durata desfăşurării reuniunii, scrie The Times, potrivit Agerpres.
 
Astfel, dimineaţa înaintea discuţiilor oficiale, în loc de exerciţii la trenajor, Vladimir Putin va trebui să-şi exercite îndemânarea de înotător în apele reci ale lacului Lough Erne. 
 
Potrivit unor surse din rândul organizatorilor reuniunii la vârf, atât liderul de la Casa Albă, cât şi preşedintele rus şi-au exprimat dorinţa de a se antrena dimineţile în sala de sport a pensiunii unde vor sta oficialii, iar reprezentanţii lor au făcut cereri corespunzătoare. Doar că delegaţia de la Washington a fost mai rapidă decât cea de la Moscova şi întâietate i s-a dat primului înscris. 
 
Preşedintele rus urma să se deplaseze luni dimineaţă de la Londra la Belfast. Putin a rămas un pic mai mult la Londra, unde a sosit duminică pentru că "partea britanică nu era pregătită pentru primirea liderilor G8 în Irlanda de Nord duminică, aşa cum fusese planificat iniţial".

 

Parteneri
Parteneri
sati