Antena 3 CNN Externe Observatorul sirian al Drepturilor Omului: Cel puţin 500 de morţi, printre care 80 de copii, în urma atacului cu arme chimice

Observatorul sirian al Drepturilor Omului: Cel puţin 500 de morţi, printre care 80 de copii, în urma atacului cu arme chimice

Observatorul sirian al Drepturilor Omului: Cel puţin 500 de morţi, printre care 80 de copii, în urma atacului cu arme chimice
31 Aug 2013   •   22:21
Observatorul sirian al Drepturilor Omului (OSDO) a anunţat că peste 500 de persoane, dintre care 80 de copii, au fost ucise în presupusul atac cu arme chimice de la 21 august în apropiere de Damasc, relatează AFP.

Până sâmbătă, "OSDO a recenzat 502 morţi, printre care 80 de copii, 137 de femei şi zeci de rebeli, în urma masacrului realizat de regimul sirian în satele Ghuta orientală şi occidentală" în apropiere de Damasc.

Potrivit unui raport al serviciilor de informaţii americane, atacul cu arme chimice ar fi condus la moartea a 1.429 de persoane, dintre care 426 de copii.

OSDO, un ONG cu sediul în Marea Britanie care se bazează pe o extinsă reţea de militanţi şi surse medicale civile şi militare din întreaga Sirie, a precizat sâmbătă că a obţinut de la medici "rapoarte şi mărturii medicale care arată că majoritatea persoanelor au murit după ce au fost expuse la gaze toxice".

Opoziţia siriană şi mai multe capitale au acuzat puterea că a întreprins atacuri cu arme chimice la 21 august. Regimul a negat că a recurs la acest tip de arme şi a acuzat în schimb rebelii.

ONU a trimis inspectori la faţa locului, care au părăsit Siria sâmbătă după ce au ridicat numeroase probe, în special de sânge, urină şi păr. Aceste probe urnează acum să fie analizate, ceea ce poate dura mai multe săptămâni.

Barack Obama: SUA ar trebui SĂ ATACE SIRIA. Liderul american cere Congresului să aprobe atacul

×
Subiecte în articol: arme chimice Siria
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close