Antena 3 CNN Externe Oficial evreu ameninţă că opreşte apa palestinienilor

Oficial evreu ameninţă că opreşte apa palestinienilor

Oficial evreu ameninţă că opreşte apa palestinienilor
Sursa foto: apa cisiordania
08 Apr 2010   •   10:15

Un ministru israelian a ameninţat să taie livrările de apă către palestinienii din Cisiordania dacă nu opresc să arunce apa menajeră netratată.

"Dacă palestinienii continuă să arune apa lor menajeră, să polueze apa şi apa freatică, Israel va înceta să le mai ofere apă potabilă", declara ministrul
Infrastructurii Uzi Landau la postul de radio al armatei.

"Palestinienii trebuie să îşi îndeplinească obligaţiile şi să se conecteze la unităţile de tratare a apei menajere. Altfel, le vom oferi apă, dar nu şi pentru nevoile industriale şi agricole," a adăugat Landau .
Apa din Cisiordania este o sursă crucială atât pentru Israel cât şi pentru Cisiordania.

Autoritatea israeliană responsabilă pentru acest sector arăta că 73 procente din apa menajeră a celor două milioane de palestinieni din Cisiordania, excluzând Ierusalimul de Est- nu este tratată, în timp ce 70 procente din apa de canal a celor 300.000 de colonişti evrei de pe teritoriu este tratată.
"Le oferim apă curată şi tot ce primim în schimb este apă de canal," sublinia Landau, membru al partidului ultranaţionalist Beitenu, al ministrului de externe Avigdor Lieberman.
Postul de radio arăta că ameninţarea are legătură cu refuzul palestinienilor de a se conecta la unităţile israeliene de tratare a apei.
Organizaţiile internaţionale arată că livrările de apă israeliene nu acoperă nevoile palestinienilor, dar nici aceştia nu au creat infrastructura şi instituţiile necesare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cisiordania
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close