Antena 3 CNN Externe Oficial OMS: Coronavirusul se răspândeşte rapid, dar nu este o pandemie

Oficial OMS: Coronavirusul se răspândeşte rapid, dar nu este o pandemie

Epidemia virusului gripal din China se răspândeşte cu rapiditate, dar nu este o pandemie, a declarat marţi seară Bruce Aylward, un oficial din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), notând că în China numărul cazurilor a început să scadă.

Oficial OMS: Coronavirusul se răspândeşte rapid, dar nu este o pandemie
Sursa foto: foto: Pixabay.com
25 Feb 2020   •   21:42

"Este vorba de o epidemie care se răspândeşte rapid, dar nu este o pandemie", a declarat Bruce Aylward, şeful Misiunii OMS din China, citat de cotidianul Corriere della Sera.

"A fost atins vârful de contagieri, acum este o stabilizare şi se observă o scădere a numărului de infecţii", a precizat Bruce Aylward, referindu-se la situaţia din China, transmite Mediafax.

"Cu toate acestea, trebuie să vedem dacă diminuarea numărului de cazuri se va menţine, trebuie să continuăm să lucrăm rapid pentru contracararea virusului şi pentru evitarea unei pandemii", a subliniat oficialul OMS.

"China a înfruntat în mod pragmatic noul virus, care generează multă teamă şi care se răspândeşte rapid. Au adoptat măsuri drastice, fără precedent, pentru a opri răspândirea virusului. Au fost foarte riguroşi, bine organizaţi. China ştie cum să ţină oamenii în viaţă", a insistat Aylward.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close