Antena 3 CNN Externe Este oficial! Emmanuel Macron vine în România

Este oficial! Emmanuel Macron vine în România

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va veni în România marțea viitoare. Anunţul a fost făcut astăzi, de Administrația Prezidențială a Franței.

Este oficial! Emmanuel Macron vine în România
Sursa foto: Emmanuel Macron/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    10 Iun 2022   •   21:00

Vizita lui Emmanuel Macron în România și Republica Moldova a fost confirmată oficial.

Preşedintele Franţei va veni în ţara noastră, pe 14 iunie

Conform biroului de presă al Palatului Elysee, președintele francez va vizita România și Republica Moldova pentru a-și arăta solidaritatea față de aliații europeni care sunt cei mai expuși la războiul din Ucraina. 

Macron va vizita baza militară de la Cincu (Brașov), unde s-a constituit grupul de luptă al NATO sub conducerea Franței.

Emmanuel Macron va pleca miercuri în Republica Moldova

Preşedintele franţei va zbura miercuri în Moldova, cu scopul de a-şi exprima susţinerea faţă de această ţară afectată de războiul rus din Ucraina, anunţă vineri Palatul Élysée.

Preşedinţia franceză precizează că o vizită a şefului statului francez în Ucraina urmează să aibă loc la o dată care nu a fost încă stabilită, în momentul în care această vizită îi va fi "utilă preşedintelui" (n.r. Volodomir Zelenski).

 "Aşa cum a avut ocazia să spună preşedintele, noi dorim victoria Ucrainei. dorim ca integritatea Ucrainei să fie restabilită. Dorim ca acest conflict, ca acest război al Rusiei împotriva Ucrainei să înceteze cât mai rapid posibil", a declarat un consilier prezidenţial.

De la începutul războiului, Emmanuel Macron a încercat să mențină dialogul cu Vladimir Putin în vedere obținerii unei înțelegeri cu aceasta care să ducă la oprirea ostilităților, potrivit Reuters.

Săptămâna trecută, Macron a declarat că este important ca Rusia să nu fie “umilită”, declarație care a fost aspru criticată de oficialii ucraineni.

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron vizita România
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close