Antena 3 CNN Externe Oficial SUA: Al Qaida pregătea un atentat pe 11 septembrie 2011

Oficial SUA: Al Qaida pregătea un atentat pe 11 septembrie 2011

Oficial SUA: Al Qaida pregătea un atentat pe 11 septembrie 2011
06 Mai 2011   •   11:31

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Securitate Internă american, Matt Chandler, a anunțat că gruparea teroristă Al-Qaida ar fi pregătit pe 11 septembrie 2011 un nou atac asupra sistemului feroviar american, la zece ani de la atentatul din New York, informează BBC, în ediția electronică.

 
"În februarie 2010, Al-Qaida intenţiona să efectueze operaţiuni teroriste contra trenurilor, în locuri nespecifice din Statele Unite, în ziua în care se împlinesc zece ani de la (atentatele din) 11 septembrie 2001", a anunţat Departamentul de Securitate Internă, în acest mesaj.
 
Informația pare să provină dintr-un document confiscat de trupele NATO în cadrul operațiunii din Pakistan în care a fost ucis Osama bin Laden. În același timp, oficialii americani au precizat că informația ar putea fi înșelătoare sau inexactă.
 
"Deşi este clar că există un anumit nivel de organizare, nu avem informaţii recente indicând un proiect de atentat, activ, contra transporturilor şi nicio informaţie asupra posibilelor locuri sau ţinte, în particular. (...) Al-Qaida intenţiona să răstoarne un tren, intervenind asupra şinelor de cale ferată, astfel încât trenul să cadă fie de la înălţimea unei văi, fie de pe un pod", se arată într-un comunicat al Departamentului de Securitate Internă.
 
Mai mult decât atât, directorul Administraţiei pentru Securitatea Transporturilor, John Pistole, a declarat că "este (vorba) despre una din acele perioade în care există o serie de necunoscute". 
 
"Fără a intra în detalii, nu există o ameninţare specifică, la ora actuală, asupra reţelei transporturilor în comun", a adăugat Pistole.
 
Potrivit unor informații extrase din elementele confiscate din casa lui Osama ben Laden, acesta ar fi fost, în continuare, implicat activ şi operaţional în conducerea reţelei teroriste Al-Qaida, cel puţin până în februarie 2010
 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close