Antena 3 CNN Externe Oficialii chinezi au dat ordin poliţiei să împuşte persoanele care agresează copii

Oficialii chinezi au dat ordin poliţiei să împuşte persoanele care agresează copii

Oficialii chinezi au dat ordin poliţiei să împuşte persoanele care agresează copii
Sursa foto: china politie
05 Mai 2010   •   11:22

Poliţia dintr-un oraş chinez a primit ordin să împuşte persoanele care atacă elevi, după ce opt copii au fost ucişi şi alţi zeci răniţi.
Ministerul pentru Securitate Publică a emis un avertisment de urgenţă în weekend în care cere o securitate mai mare la şcoli şi grădiniţe la nivel naţional după trei atacuri petrecut la şcoli în tot atâtea zile, ce a dus la rănirea a aproape 50 de copii şi profesori.


Autorităţile dintr-un oraş important din sud-vestul Chinei, Chongqing, metropolă cu peste 30 de milioane de locuitori, au dat ordin poliţiei să deschidă focul împotriva oricui atacă elevi.


"Poliţia are ordine clare în aceste cazuri, în care, în atacuri directe, în şcoli sau în apropierea şcolilor, au fost răniţi elevi sau copii" , a anunţat Chongqing Evening News.
"Dacă nu pot ţine sub control aceste acte de violenţă, poliţiştii pot trage pentru a ucide (agresorii), conform legii", a adăugat acest cotidian.

Săptămâna trecută, trei bărbaţi, frustraţi în viaţa profesională sau afectivă, au atacat elevi în incinta unor şcoli, rănind zeci de copii. Adulţii şi-au exprimat, de asemenea, furia faţă de aceste fapte.

Primele două atacuri au fost comise cu cuţite, cel de al treilea, vineri, fiind comis cu un ciocan. Autorul acestei ultime agresiuni şi-a dat foc imediat după atac.

Acesta era cel de al patrulea atac din 23 martie şi până în prezent. Autorul primului atac, un fost medic condamnat la moarte după ce a ucis opt elevi şi a rănit alţi cinci, tot cu o armă albă, a fost executat miercuri.
Infracţiunile violente sunt neobişnuite în China, deşi poliţia poartă uneori arme de foc, cu toate că le foloseşte foarte rar.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: agresiune China
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close