Antena 3 CNN Externe Olanda. 125 de persoane rănite în urma coliziunii între două trenuri

Olanda. 125 de persoane rănite în urma coliziunii între două trenuri

Olanda. 125 de persoane rănite în urma coliziunii între două trenuri
22 Apr 2012   •   11:12

Aproximativ 125 de persoane au fost rănite, dintre care cel puţin 13 grav, în urma coliziunii produse sâmbătă seara între două trenuri, la Amsterdam, au declarat oficiali olandezi, citaţi de BBC News Online.
   
Potrivit oficialilor, accidentul s-a produs în apropiere de Sloterdijk, la vest de capitala olandeză, şi nici unul dintre trenuri nu a deraiat. Deocamdată nu se ştie care a fost cauza coliziunii frontale între un tren intercity şi unul local, produsă la ora locală 18.30 (19.30, ora României).
   
Unul dintre trenuri făcea legătura între oraşele Den Helder şi Nijmegen, iar celălalt circula între Amsterdam şi Uitgeest, a declarat un oficial al companiei de căi ferate.
   
Accidentul s-a produs într-o regiune aglomerată a reţelei feroviare olandeze, perturbând serviciile între Amsterdam şi Haga, precum şi spre aeroportul Schiphol. O investigaţie a fost demarată pentru a stabili cauzele coliziunii.
   
"Bănuim că multe persoane au fost aruncate prin tren în urma coliziunii", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, Ed Kraszewski, citat de postul de ştiri AT5.
   
El a adăugat că unele dintre victime au suferit fracturi ale oaselor şi răni la gât. Toţi pasagerii au fost ajutaţi să iasă din vagoane, iar cei răniţi au fost transportaţi cu ambulanţele la spital.

×
Subiecte în articol: Olanda Amsterdam trenuri fracturi coliziune
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close