Antena 3 CNN Externe OMS a solicitat acces la pacienţii din Fâşia Gaza şi posibilitatea de a-i putea evacua pentru tratament medical

OMS a solicitat acces la pacienţii din Fâşia Gaza şi posibilitatea de a-i putea evacua pentru tratament medical

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a solicitat vineri acces la pacienţii din Fâşia Gaza şi posibilitatea de a-i putea evacua pentru tratament medical, în timp ce angajaţi din domeniul sănătăţii fac eforturi pentru îngrijirea bolnavilor şi răniţilor după 11 zile de violenţe.

OMS a solicitat acces la pacienţii din Fâşia Gaza şi posibilitatea de a-i putea evacua pentru tratament medical
de Alexandra Ionescu    |    29 Mai 2021   •   11:26

Purtătoarea de cuvânt a OMS, Fadela Chaib, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva, că aproximativ 600 de pacienţi, între care unii cu afecţiuni cronice, urmau să fie trimişi în afara enclavei palestiniene după declanşarea ostilităţilor, la începutul acestei luni, dar au întâmpinat obstacole din cauza blocajelor la graniţă.

Zeci de centre de sănătate au fost avariate în cursul atacurilor israeliene, la începutul acestei luni, determinând OMS să avertizeze că unităţile medicale riscă să nu mai facă faţă, potrivit Reuters.

Egiptul a deschis, pe 15 mai, graniţa sa terestră cu Gaza şi a trimis zece ambulanţe în enclava palestiniană pentru a evacua şi trata în spitalele sale palestinieni răniţi în bombardamentele israeliene.

De la începerea confruntărilor militare, pe 10 mai, peste 4.000 de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza spre Israel de organizaţiile fundamentaliste Hamas şi Jihadul Islamic.

În Israel, bilanţul este de cel puţin 12 morţi şi peste 500 de răniţi. Alte aproximativ 200 de persoane au fost rănite în violenţele interetnice din Israel sau în urma confruntărilor cu palestinieni în Cisiordania.

În Fâşia Gaza, bilanţul bombardamentelor israeliene este de cel puţin 232 morţi şi aproximativ 1.750 răniţi.

×
Subiecte în articol: OMS Fasia Gaza evacuare
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close