Antena 3 Externe ONU avertizează: Boko Haram foloseşte tot mai des copii pentru a comite atentate sinucigaşe

ONU avertizează: Boko Haram foloseşte tot mai des copii pentru a comite atentate sinucigaşe

de S.T.    |    27 Mai 2015   •   13:09
ONU avertizează: Boko Haram foloseşte tot mai des copii pentru a comite atentate sinucigaşe
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua

Copiii pot fi consideraţi o ameninţare, după o "creştere alarmantă" a numărului de atentate sinucigaşe comise de băieţi şi fete în Nigeria, la comanda grupării islamiste Boko Haram, au avertizat oficiali ONU.

În primele cinci luni ale acestui an, Boko Haram a folosit mai mulţi copii şi femei ca atacatori sinucigaşi decât în tot anul 2014, a afirmat marţi agenţia ONU pentru copii UNICEF. Campania de violenţe declanşată de Boko Haram a lăsat mii de copii fără protecţie, susţin oficialii ONU, citaţi de Deutsche Welle în pagina electronică.
   
"Copiii nu instigă aceste atacuri sinucigaşe. Ei sunt folosiţi intenţionat de adulţi, în modul cel mai îngrozitor", a declarat Jean Gough, reprezentantul UNICEF în Nigeria. "Ei sunt în primul rând victime, nu autori" ai atacurilor, a adăugat ea.
  
Potrivit oficialilor ONU, în nord-estul Nigeriei au fost raportate 26 de atentate sinucigaşe în anul 2014. În schimb, în primele cinci luni ale lui 2015, au fost înregistrate 27 de atacuri sinucigaşe. În cel puţin trei sferturi dintre acestea, atacatorii erau femei sau copii.
   
Boko Haram îi trimite în zone aglomerate, precum pieţe sau staţii de autobuz. Fete cu vârste cuprinse între 7 şi 17 ani, potrivit martorilor, au comis atentate sinucigaşe în ultimele 11 luni, au precizat oficialii ONU.
   

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close