Antena 3 CNN Externe ONU evacuează personalul non-esenţial din Afganistan

ONU evacuează personalul non-esenţial din Afganistan

ONU evacuează personalul non-esenţial  din Afganistan
Sursa foto: votul afgan
30 Oct 2009   •   19:07

ONU a început evacuarea personalului ?non-esenţial? din Kabul după ce talibanii au ucis cinci dintre angajaţii străini în cel mai sângeros atac asupra Naţiunilor Unite din Afganistan.
După o întâlnire de urgenţă, ONU a fost aproape de retragerea completă din Afganistan, aşa cum a făcut în Irak după un atentat cu maşină capcană ce a ucis 22 persoane la sediul din Bagdad în 2003.
Kai Eide, şeful ONU din Afganistan, a promis după atacul de miercuri că ONU nu va fi împiedicată să muncească în acest stat, ce include finanţarea şi ajutorul la organizarea alegerilor prezidenţiale pe 7 noiembrie.
Decizia oficială a întâlnirii a fost ca agenţiile ONU să decidă individual dacă să îşi consilieze personalul non-esenţial neimplicat în alegeri să plece din ţară.
Oficiali ONU au declarat pentru The Times că mulţi dintre cei circa 1000 de străini ce lucrează pentru ONU şi nu sunt implicaţi în alegeri au fost instruiţi să se întoarcă în ţările lor pentru următoarele trei săptămâni din cauza ameninţării de securitate din Kabul.

Majoritatea angajaţilor ONU locuiesc în mici hoteluri sau case, iar acum sunt analizate măsurile de securitate la acestea.
Angajaţii ONU erau preocupaţi în special că talibanii păreau să aibă informaţii detaliate despre casa atacată miercuri. Nu este încă clar cât din cei 1200 de angajaţi ONU vor pleca, dar doar 200 sunt implicaţi în alegeri.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Al Qaeda atentat terorist
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close