Antena 3 Externe ONU: Nu există probe clare cu privire la folosirea de arme chimice în Siria

ONU: Nu există probe clare cu privire la folosirea de arme chimice în Siria

de M.T.    |    21 Iun 2013   •   23:23
ONU: Nu există probe clare cu privire la folosirea de arme chimice în Siria

Nu există certitudini cu privire la folosirea de arme chimice în Siria, a reafirmat, vineri, preşedintele comisiei de anchetă a ONU care a investigat acest aspect, informează AFP, citată de Agerpres.

Declaraţia lui Paulo Pinheiro vine în contextul în care administraţia americană continuă să formuleze acuzaţii la adresa Damascului cu privire la folosirea armelor chimice.

„Noi nu putem spune cu certitudine dacă s-au folosit arme sau agenţi chimici. Nu comentez sau deciziile guvernelor”, a precizat Pinheiro.

În ultimul său raport din faţa Consiliului pentru Drepturile Omului, comisia a denunţat folosirea armelor chimice de cel puţin patru ori, în Siria, însă fără a putea „identifica natura acestor agenţi chimici, sistemele de armament chimic folosite sau cine le-a folosit".

De asemenea, Pinheiro, care s-a întâlnit vineri, în spatele uşilor închise, cu membrii Consiliului de Securitate al ONU, a respins soluţia unei intervenţii militare în Siria.

Chiar şi „furnizarea de armament implică responsabilitatea celui care le livrează pentru că oamenii care le primesc le pot folosi pentru a comite crime de război”, a explicat oficialul ONU.

×
Subiecte în articol: Siria arme chimice ONU SUA

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close