Antena 3 CNN Externe ONU: Nu există probe clare cu privire la folosirea de arme chimice în Siria

ONU: Nu există probe clare cu privire la folosirea de arme chimice în Siria

ONU: Nu există probe clare cu privire la folosirea de arme chimice în Siria
de M.T.    |    21 Iun 2013   •   23:23

Nu există certitudini cu privire la folosirea de arme chimice în Siria, a reafirmat, vineri, preşedintele comisiei de anchetă a ONU care a investigat acest aspect, informează AFP, citată de Agerpres.

Declaraţia lui Paulo Pinheiro vine în contextul în care administraţia americană continuă să formuleze acuzaţii la adresa Damascului cu privire la folosirea armelor chimice.

„Noi nu putem spune cu certitudine dacă s-au folosit arme sau agenţi chimici. Nu comentez sau deciziile guvernelor”, a precizat Pinheiro.

În ultimul său raport din faţa Consiliului pentru Drepturile Omului, comisia a denunţat folosirea armelor chimice de cel puţin patru ori, în Siria, însă fără a putea „identifica natura acestor agenţi chimici, sistemele de armament chimic folosite sau cine le-a folosit".

De asemenea, Pinheiro, care s-a întâlnit vineri, în spatele uşilor închise, cu membrii Consiliului de Securitate al ONU, a respins soluţia unei intervenţii militare în Siria.

Chiar şi „furnizarea de armament implică responsabilitatea celui care le livrează pentru că oamenii care le primesc le pot folosi pentru a comite crime de război”, a explicat oficialul ONU.

×
Subiecte în articol: Siria arme chimice SUA
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close