Antena 3 CNN Externe ONU: Aproximativ 677.000 de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei ruse

ONU: Aproximativ 677.000 de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei ruse

Aproximativ 677.000 de persoane au fugit din Ucraina în ţările vecine începând de joi, când a izbucnit invazia rusă, a anunţat marţi Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi.

ONU: Aproximativ 677.000 de persoane au fugit din Ucraina de la începutul invaziei ruse
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / Lutcanu Iuliana / ipa-agency.net
de Silvia Preda    |    01 Mar 2022   •   17:12

Aproximativ jumătate dintre aceste persoane au ajuns în Polonia, potrivit lui Grandi.

În jur de 90.000 se află în Ungaria, iar alte câteva zeci de mii au ajuns în ţări vecine precum Republica Moldova, România şi Slovacia, a adăugat el.

ONU: În ultimele 24 de ore, numărul total de refugiaţi ucraineni a crescut cu 150.000

Conform ONU, invazia militară rusă a dus la strămutarea unui milion de persoane în interiorul Ucrainei.

ONU a lansat un apel la strângere de fonduri pentru a finanţa ajutorul umanitar pentru ucraineni. Potrivit ONU, este nevoie urgentă de 1,7 miliarde de dolari pentru a-i ajuta pe oamenii care au fugit din Ucraina şi pe cei care se află în ţară.

"Criza s-a înrăutăţit extrem de mult şi extrem de repede", a spus Martin Griffiths, Subsecretar General pentru Afaceri Umanitare şi Coordonator pentru Ajutor de Urgenţă, într-o conferinţă de presă la Geneva.

El a făcut apel la o compasiune pe măsura dimensiunii crizei.

Război în Ucraina | Rusia anunţă că va lovi Kievul

Suntem în a şasea zi de război la graniţele României şi nu sunt semne că luptele se vor opri curând. Prima rundă de negocieri între Rusia şi Ucraina nu a adus un rezultat concret.

În tot acest timp, peste jumătate de milion de refugiaţi au ajuns în ţările vecine, cei mai mulţi în Polonia şi România, iar în Ucraina au loc bombardamente în mai multe oraşe şi mai mulţi soldaţi ruşi au fost luaţi prizonieri de armata ucraineană.

Rusia anunță că va lovi Kievul | Oamenii, îndemnați să-și părăsească locuințele

Rusia va lovi la Kiev locaţii aparţinând serviciului de securitate al Ucrainei şi unei unităţi de operaţiuni speciale, a avertizat marţi Ministerul Apărării rus, potrivit agenţiilor TASS şi RIA, citate de Reuters.

Obiectivul raidurilor este de a preveni ''atacuri informaţionale'' la adresa Rusiei, adaugă ministerul rus, îndemnându-i pe cei aflaţi în apropierea respectivelor locaţii să părăsească zona.

×
Subiecte în articol: refugiati Ucraina razboi Rusia
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close