Antena 3 CNN Externe Operaţiunea CROSS COUNTRY. FBI a salvat din mâna proxeneţilor 105 copii dispăruţi şi exploataţi sexual

Operaţiunea CROSS COUNTRY. FBI a salvat din mâna proxeneţilor 105 copii dispăruţi şi exploataţi sexual

Operaţiunea CROSS COUNTRY. FBI a salvat din mâna proxeneţilor 105 copii dispăruţi şi exploataţi sexual
29 Iul 2013   •   18:49

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a anunţat că a salvat un număr de 105 copii daţi dispăruţi şi exploataţi, într-o acţiune de amploare, ce s-a desfăşurat pe parcursul weekend-ului trecut şi care a dus la destructurarea unei reţele de trafic de persoane.

FBI a transmis aceste date luni dimineaţă şi a precizat că a arestat 150 de proxeneţi, implicaţi în vânzarea minorilor prin intermediul unei pieţe negre a sexului. Victimele erau toate copii, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani. Cel mai mic copil avea doar 9 ani, iar reţeaua avea ramificaţii pe tot întinsul Statelor Unite.

Incursiunile autorităţilor au fost concomitente şi au avut loc în peste 70 de oraşe sub denumirea "Operaţiunea Cross Country", a declarat Ronald Hosko, director adjunct al FBI, în divizia Investigaţii Criminale. Potrivit acestuia, misiunea a fost dificilă şi a reprezentat un efort susţinut fără precedent al tututor departamentelor federale.

 

Centrul Naţional pentru Copiii Dispăruţi şi Exploataţi, prin vocea liderului său, John Ryan, a transmis că a colaborat foarte bine cu agenţii FBI şi au contribuit cu toate informaţiile pe care le aveau la dispoziţie.

"Felicităm întreaga echipă operativă, care a recuperat 105 copii şi a arestat 150 de proxeneţi. Operaţiunea Cross Country a salvat vieţi şi i-a adus în faţa justiţiei pe cei care i-au manipulat violent pe aceşti copii şi i-au vândut apoi în scopuri sexuale", a spus Ryan, citat de Reuters.

"Nu tebuie să uităm că aceşti copii sunt victime. Ei sunt prea tineri pentru a avea consimţământul uni act sexual", a precizat acesta.

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close