Antena 3 CNN Externe Opoziţia egipteană refuză participarea la dialogul propus de Mohamed Morsi

Opoziţia egipteană refuză participarea la dialogul propus de Mohamed Morsi

Opoziţia egipteană refuză participarea la dialogul propus de Mohamed Morsi
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
de M.Z.    |    07 Dec 2012   •   14:36

Principala coaliţie a opoziţiei egiptene a anunţat, vineri, că nu va participa la un "dialog naţional" propus cu o zi în urmă de preşedintele Mohamed Morsi, acuzându-l pe şeful statului că ignoră cererile opoziţiei.

Frontul Salvării Naţionale (FSN) a precizat că "refuză participarea la dialog propusă de către preşedintele Republicii pentru sâmbătă", informează un comunicat al formaţiunii, potrivit AFP.

Această coaliţie este prezidată de laureatul Premiului Nobel pentru Pace, Mohamed ElBaradei, şi cuprinde mai mulţi membri ai opoziţiei, de stânga sau liberali.

"Chem toate partidele politice la un dialog sâmbătă 8 decembrie la palatul prezidenţial", a declarat preşedintele islamist, precizând că discuţiile vor fi pe tema elaborării unei legi electorale şi a unui curs de urmat după referendum.

Înr-un discurs pe un ton ofensiv, Morsi a asigurat totuşi că acest referendum privind proiectul de Constituţie care a divizat ţara se va desfăşura aşa cum este prevăzut, la 15 decembrie, şi că după scrutin poporul va trebui să "îşi urmeze dorinţa".

Joi seară, Morsi s-a declarat pregătit să renunţe la articolul 6 al decretului care îi permite preşedintelui să "ia toate măsurile necesare pentru a proteja ţara şi obiectivele revoluţiei". Cu toate acestea, el nu a spus nimic despre articolul care pune la adăpost toate deciziile sale de acţiunile în justiţie.





×
Subiecte în articol: Mohamed Morsi Egipt
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close