Antena 3 CNN Externe Opoziţia siriană este măcinată de conflicte interne. Un lider al Consiliului Militar Suprem a fost ASASINAT

Opoziţia siriană este măcinată de conflicte interne. Un lider al Consiliului Militar Suprem a fost ASASINAT

Opoziţia siriană este măcinată de conflicte interne. Un lider al Consiliului Militar Suprem a fost ASASINAT
12 Iul 2013   •   11:45

Militanţii afiliaţi Al Qaeda au ucis un personaj important din fruntea Armatei Siriene Libere (ASL), lider care se bucura de sprijinul occidental şi al altor ţări arabe din regiune. Informaţia a fost dată de o sursă din cadrul aripii militare a opoziţiei siriene, preluată de Reuters, şi indică o acutizare a relaţiilor, din ce în ce mai tensionate, dintre islamiştii extremişti şi elementele moderate din sânul coaliţiei siriene.

Kamal Hamami, membru al Consiliului Militar Suprem al ASL, cunoscut pe front drept Abu Bassel al-Ladkani, a fost ucis în oraşul port Latakia, în timpul unei întâlniri cu reprezentanţii unui grup irakian (Statul Islamic Irakian -SII), a comunicat purtătorul de cuvânt al ASL, Qassem Saadeddine.

"Membrii de vază din SII m-au sunat şi mi-au spus că l-au asasinat pe Abu Bassel, apoi mi-au transmis că îi vor ucide pe toţi cei care reprezintă Consiliul Militar Suprem. Întâlnirea avea un scop stratetegic şi prevedea discuţii despre planul de luptă", a mai spus Saadeddine.

×
Subiecte în articol: Siria Al Qaeda
Parteneri
Restricții de circulație, pe cele mai mari artere din București, în acest weekend
x close