Antena 3 CNN Externe Opoziţia ucraineană se întâlneşte cu Kerry şi McCain. Rusia vede întrevederea ca pe un "adevărat circ"

Opoziţia ucraineană se întâlneşte cu Kerry şi McCain. Rusia vede întrevederea ca pe un "adevărat circ"

Opoziţia ucraineană se întâlneşte cu Kerry şi McCain. Rusia vede întrevederea ca pe un "adevărat circ"
Sursa foto: Foto: Reuters
31 Ian 2014   •   16:02

Liderii opoziţiei ucrainene, Arseni Iaţeniuk şi Vitali Klitschko vor participa la conferinţa de la Munchen, consacrată problemelor de securitate.

După cum se aşteaptă, Kliciko va lua cuvântul la această conferinţă şi se va întâlni cu secretarul de stat al SUA, John Kerry, cu senatorul John McCain, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton şi cu preşedintele german, Joachim Gauck.

Există informaţii că în timpul multiplelor întâlniri, Kerry va examina, între altele şi sprijinul acordat acţiunilor opoziţiei ucrainene.

Anterior, secretarul de stat al SUA a participat la o conferinţă prin telefon cu opoziţia din Ucraina şi în timpul ei a subliniat că va sprijini necondiţionat dorinţa ei de a se asocia cu Europa.

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, a apreciat această întâlnire ca fiind una care ţine de domeniul "unui circ adevărat", transmite AFP.

"Şi de ce nu l-au invitat şi pe nazistul Tiagnibok?", s-a întrebat Rogozin, vizibil iritat. Oleg Tiagnibok este un alt lider al opoziţiei, şeful partidului naţionalist Svoboda. "Ar fi trebuit să-l invite şi pe Verka-Serdiucika la negocieri", a adăugat el ironic, cu trimitere la un artist travestit ucrainean.
"Casa Albă ar trebui să îi asculte sfaturile şi să ţină cont de ele", a subliniat el, păstrând aceeaşi notă sarcastică.

Rusia a declarat în repetate rânduri că orice ingerinţă în afacerile interne ale Ucrainei este total inacceptabilă.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close