Antena 3 CNN Externe Orașul în care peste 200 de locuințe sunt scoase la vânzare la prețul de 1 dolar

Orașul în care peste 200 de locuințe sunt scoase la vânzare la prețul de 1 dolar

Există un oraș în care peste 200 de locuințe sunt scoase la vânzare la prețul de 1 dolar.

Orașul în care peste 200 de locuințe sunt scoase la vânzare la prețul de 1 dolar
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    21 Mar 2024   •   15:54

Autoritățile din Baltimore, SUA, scot la vânzare peste 200 de locuințe pentru 1 dolar fiecare. Măsura are ca scop dezvoltarea sectorului imobiliar și creșterea numărului de locuitori.

Potrivit autorităților, peste 15.000 de proprietăți sunt abandonate în oraș, de aceea oficialii americani caută soluții care să ducă la creșterea numărului de rezidenți.

Astfel, decizia de a scoate la vânzare cele peste 200 de locuințe părăsite, pentru suma de 1 dolar fiecare, pare să fie cea mai potrivită, cred autoritățile.

Cu toate acestea, oferta ar putea să nu fie suficient de atrăgătoare pentru locuitorii din oraș, asta pentru orașul american se confruntă cu un val de infracționalitate violentă.

Infracționalitatea și abandonul au afectat în mod semnificativ Baltimore în ultimii ani, ducând la o scădere a populației cu 5,7% într-un deceniu, conform recensământului din 2020.

De aceea, consiliul de administrație al orașului a aprobat un plan prin care să contribuie la creșterea vânzărilor în imobiliare, potrivit ziarului local The Baltimore Sun, citat de Profit.ro. 

Conform planului, locuințele vor fi disponibile și pentru achiziționare de către dezvoltatori imobiliari sau organizații non-profit la prețul de 3.000 de dolari fiecare. Mai mult, orașul va oferi granturi de până la 50.000 de dolari pentru repararea acestor locuințe, facilitând accesul persoanelor care au deja un credit ipotecar acordat de bănci.

Nu este prima dată când Baltimore adoptă o astfel de abordare. În anii '70, orașul a lansat un program similar, vânzând proprietăți abandonate la prețul simbolic de un dolar, adresându-se și atunci celor care se angajau să restaureze clădirile.

Primarul democrat Brandon Scott, ales în 2020, susține acest nou plan, evidențiind eforturile administrației locale de a revitaliza comunitățile afectate.

 

×
Subiecte în articol: casă de vânzare Baltimore
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close