x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Oraș întreg distrus de flăcări. Trei persoane au fost date dispărute

de S.T.   •   08 Ian 2016   •   10:07
Oraș întreg distrus de flăcări. Trei persoane au fost date dispărute 534
Trei persoane au fost date dispărute, iar aproximativ o treime din oraşul istoric Yarloop, la sud de Perth, în statul Australia de Vest, a fost ras de pe faţa pământului de un incendiu de vegetaţie, anunţă autorităţile, relatează BBC News online.

Rafale de vânt cu o viteză de până la 60 de kilometri pe oră au intensificat, în noaptea de joi spre vineri, incendiul Waroona, ale cărui flăcări au atins până la 50 de metri înălţime.

Sinistrul continua să ameninţe oraşul vineri, iar rafale puternice de vânt urmează să complice lucrurile.

Comandantul pompierilor de la nivelul statului Wayne Gregson a declarat într-o conferinţă de presă că incendiul de la Yarloop era prea puternic pentru a se trece la o intervenţie frontală.

Patru pompieri au fost răniţi în lupta cu flăcările, iar un vehicul de intervenţie a fost distrus, a anunţat el.

Incendiul a distrus deja peste 50.000 de hectare de vegetaţie şi ameninţă alte localităţi, şi anume Harvey şi Preston Beach.

Furtuni şi briza mării ar putea contribui şi mai mult la situaţia imprevizibilă, dacă împing incendiul în noi direcţii. Sisteme de furtună ar putea fi generate, de asemenea, de incendiu, a avertizat un purtător de cuvânt al Biroului de Meterologie.

Pompierii le recomandă locuitorilor din zonă să nu-şi părăsească locuinţele decât dacă nu au altă opţiune şi să se refugieze în zone arate, pe plajă, la un baraj sau pe malul unui râu, dar nu la rezervoare de apă. Căldura generată de incendii de vegetaţie poate ucide, avertizează pompierii, recomandând populaţiei să se refugieze în clădiri din beton. Autoturismele nu oferă protecţie, subliniază ei, recomandând şoferilor să parcheze la adăpostul unor structuri care blochează focul.

sati