Antena 3 CNN Externe Orașul unde temperatura a ajuns la 57 de grade Celsius. Șoferii au condus cu mănuși de gătit pe mâini

Orașul unde temperatura a ajuns la 57 de grade Celsius. Șoferii au condus cu mănuși de gătit pe mâini

Orașul unde temperatura a ajuns la 57 de grade Celsius. Șoferii au condus cu mănuși de gătit pe mâini
07 Aug 2015   •   12:21

Mii de turiști care ajung zilele acestea în Cipru au fost avertizați că temperaturile vor atinge un nivel record. Miercuri s-au înregistrat nu mai puțin de 57 de Celsius, așa cum o demonstrează o fotografie postată pe Facebook.

Este atât de cald în Cipru încât volanele mașinilor au început să se topească, iar oamenii au fost avertizați să nu lase ziare în automobile, de frică să nu ia foc. Șoferii au făcut haz de necaz și s-au fotografiat cu mănuși de gătit pe mâini.

 
Deși termometrele amplasate pe străzile din capiala Ciprului, Nicosia, au arătat 57 de grade, cele din mașini au măsurat chiar și 63. La malul mării, ceva mai "răcoare": "numai" 40 de grade.

Potrivit meteorologilor britanici, valul de arșită care s-a abătut săptămâna trecută peste Siria, Irak și Iran s-a mutat acum în Cipru. Iar în zilele următoare situația s-ar putea înrăutății.

"Luna august este de obicei caniculară în Cipru, însă temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obișnuit din cauza valului de căldură care vine spre Mediterana din Orientul Mijlociu. Evident, temperaturile diferă în funcție de locul în care a fost amplasat termometrul și nu pot caracteriza situația la nivelul întregii insule. Însă această valoare nu este imposibilă", a spus un meteorolog britanic, citat de mirror.co.uk.

Potrivit datelor oficiale emise de autoritățile în domeniu din Cipru, echipamentele de măsurare amplasate pe străzi au înregistrat valori de 57 de grade Celsius, în timp ce temperatura aerului a atins 43 de grade.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close