Antena 3 CNN Externe Organizaţia Mondială a Sănătăţii afirmă că se pregăteşte pentru posibile "atacuri chimice" în Ucraina

Organizaţia Mondială a Sănătăţii afirmă că se pregăteşte pentru posibile "atacuri chimice" în Ucraina

Directorul biroului regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, a declarat joi că Organizaţia Mondială a Sănătăţii se pregăteşte pentru posibile "atacuri chimice" în Ucraina.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii afirmă că se pregăteşte pentru posibile "atacuri chimice" în Ucraina
Sursa foto: Getty Images
de Silvia Preda    |    07 Apr 2022   •   16:33

"Având în vedere incertitudinile situaţiei actuale, nu există asigurări că războiul nu se va înrăutăţi", a afirmat Hans Kluge, într-un comunicat transmis jurnaliştilor din Liov, Ucraina.

"OMS ia în considerare toate scenariile şi îşi face planuri pentru diferite situaţii care ar putea afecta oamenii din Ucraina, de la continuarea acţiunilor soldate cu victime în masă, până la atacuri chimice", a afirmat el.

Oficiali occidentali şi-au exprimat în mod repetat temerile că Rusia ar putea folosi arme chimice şi biologice în Ucraina.

Rusia spune că Ucraina a prezentat un proiect de acord de pace ”inacceptabil”

O bază de date a OMS a arătat că de la începerea invaziei au avut loc 91 de atacuri asupra infrastructurii sanitare din Ucraina care s-au soldat cu 73 de morţi, fără a menţiona cine este responsabil pentru aceste atacuri.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close