Antena 3 CNN Externe Osama Bin Laden a fost "văzut" în Afganistan

Osama Bin Laden a fost "văzut" în Afganistan

Osama Bin Laden a fost "văzut" în Afganistan
04 Dec 2009   •   11:38

Un deţinut taliban care este încarcerat în Pakistan susţine că are informaţii despre locul în care s-ar fi aflat Osama Bin Laden în ianuarie sau februarie, relatează BBC. Afirmaţiile sale nu pot fi verificate însă un expert american spune că afirmaţiile sale ar trebui verificate.

Deţinutul susţine că s-a întâlnit cu Obama de mai multe ori înainte de atentatele de la New York, şi, chiar la începutul anului acesta o cunoştinţă de încredere de-a sa i-a spus că l-a văzut pe Bin Laden de 15-20 de ori de-a lungul graniţei cu Afganistanul.

?În ianuarie 2009, m-am întâlnit cu acest prieten al meu. El a spus că vine de la o întâlnire cu şeicul Osama, şi că îmi poate aranaja şi mie o întâlnire cu el?, a declarat talibanul. Potrivit deţinutului, contactul său este un membru al tribului Meshud, care are ca responsabilitate organizarea întâlnirilor între Osama şi membrii al-Qaeda din străinătate.

?El îi ajută pe membrii reţelei al-Qaeda din străinătate să se întâlnească cu Osama, care îi sfătuieşte în privinţa operaţiunilor pe care le pun la cale în Europa sau alte locuri. Şeicul nu stă într-un singur loc. Acel tip venea din Ghanzi, deci cred că acolo se afla Osama Bin Laden?, susţine deţinutul taliban.

Talibanii domină provincia Ghazni, situată în estul Afganistanului. Cea mai mare parte a provinciei nu poate fi controlată de forţele coaliţiei americane.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Osama Bin Laden Afganistan
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close