Antena 3 CNN Externe Osama bin Laden cere ţărilor europene să îşi retragă trupele din Afganistan (VIDEO)

Osama bin Laden cere ţărilor europene să îşi retragă trupele din Afganistan (VIDEO)

Osama bin Laden cere ţărilor europene să îşi retragă trupele din Afganistan (VIDEO)
Sursa foto: Osama bin Laden
26 Sep 2009   •   16:03

Osama bin Laden cere ţărilor europene să îşi retragă trupele din Afganistan. Liderul Al Qaida a acuzat forţele coaliţiei de numeroase crime de război şi a menţionat că America nu mai poate susţine pentru mult timp trupele din Afganistan. Înregistrarea video, care durează cinci minute, a fost postată pe Internet . Autenticitatea mesajului nu a putut fi, deocamdată, verificată.

Într-o nouă înregistrare dată publicităţii, Osama ben Laden a cerut Europei să îşi retragă cât mai curând trupele în Afganistan. Mai mult, liderul Al Qaida a recomandat liderilor NATO să nu îşi mai lase armatele în subordinea Statelor Unite, pentru că sunt ucişi sute de oameni nevinovaţi doar pentru că asta a comandat George W. Bush.

?Una dintre cele mai mari forme de nedreptate este să omori oameni fără motiv şi exact asta fac guvernele şi militarii voştri, sub acoperirea NATO, în Afganistan?, spune Osama bin Laden.

Liderul Al Qaida a mai spus că atentatele din 2004 din Madrid şi cele din 2005 din Londra sunt o consecinţă directă a învaziei NATO din nordul Afganistanului. Mai mult, ben Laden subliniază că Statele Unite sunt grav afectate de criză şi se vor retrage cât mai curând: ?Cum credeţi că o să mai faceţi faţă în Afganistan după retragerea Americii? În acel moment vom ataca invadatorii în numele celor oprimaţi.?

Aceste afirmaţii au loc şi pe fondul celor trei mesaje adresate în decurs de o săptămână de al-Qaida Germaniei. Acestea îl prezintă de fiecare dată pe "Abu Talha", un german de origine marocană ce le cerea liderilor de la Berlin să-şi retragă cei 4.200 de militari din Afganistan, asigurând că, în caz contrar, al-Qaida va ataca Germania.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Osama Bin Laden
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close