Antena 3 CNN Externe Osama bin Laden s-a ascuns de militarii americani în spatele unei femei. Informaţii noi din timpul capturării

Osama bin Laden s-a ascuns de militarii americani în spatele unei femei. Informaţii noi din timpul capturării

Osama bin Laden s-a ascuns de militarii americani în spatele unei femei. Informaţii noi din timpul capturării
Sursa foto: Foto: tcpalm.com
03 Mai 2011   •   08:27
La 24 de ore de la anunţul morţii lui Bin Laden au apărut noi informaţii despre modul în care a fost capturat primul terorist al lumii. Presa vorbeşte acum despre 21 de morţi în timpul intervenţiei, deşi iniţial s-a spus că şi-au pierdut viaţa numai 4 persoane.

La puţin timp dupã miezul nopţii, trupele speciale SEAL au intrat în acţiune cu o precizie de bisturiu. Douã elicoptere americane au intrat în spaþiul aerian pakistanez şi s-au îndreptat spre localitatea Abbottabad. Erau însoţite de alte douã aeronave, de rezervã. Au ajuns deasupra complexului în care era ascuns Bin Laden în câteva minute.

În cealaltã parte a lumii, Barack Obama privea în direct operaţiunea de comando, înconjurat de consilierii sãi.

Osama Bin Laden a fost descoperit la etajul al treilea al clãdirii, într-un dormitor. Teroristul numãrul unu al lumii se ascundea în spatele unei femei. Militarii americani aveau ordine clare: sã-l ucidã pe liderul Al Qaeda dacã opune rezistenţã.

Testele ADN au confirmat cã cel mai cunoscut terorist al lumii a fost ucis, iar cadavrul a fost dus la bordul unei nave a marinei americane. Potrivit oficialilor de la Washington, dupã o ceremonie care a respectat canoanele coranului, Osama Bin Laden a fost înmormântat în mare.

Dacã imediat dupã anunţul lui Barak Obama s-a vorbit despre 4 victime, la 24 de ore dupã aceea presa a anunţat cã ar fi 21 de morţi în urma intervenţiei americanilor. Mai mult, douã dintre soţiile lui Bin Laden, dar şi patru dintre copiii sãi ar fi fost luaþi prizonieri de soldaţii americani.
 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Osama Bin Laden
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close