Antena 3 CNN Externe Pacea semnată la Minsk, bombardată de Rusia după 40 de minute. Ce se petrece acum în Ucraina

Pacea semnată la Minsk, bombardată de Rusia după 40 de minute. Ce se petrece acum în Ucraina

Pacea semnată la Minsk, bombardată de Rusia după 40 de minute. Ce se petrece acum în Ucraina
de O.P.    |    17 Feb 2015   •   06:51

Au trecut două zile de la intrarea în vigoare a armistiţiului, dar pacea e departe de a se instala în estul Ucrainei. Cel puţin cinci oameni au murit şi alţi 25 au fost răniţi în ultimele 24 de ore. Erau toţi soldaţi ai Kievului.

Rebelii refuză să renunţe la arme, în pofida numeroaselor solicitări făcute de Uniunea Europeană. Şi Kievul ameninţă că nu îşi va retrage armamentul greu de pe front, din cauza încălcării armistiţiului.

În estul Ucrainei se dau lupte crâncene în jurul principalelor bastioane ale separatiştilor, din autoproclamatele Republici Doneţk şi Luhansk. Speranţele că noul armistiţiu, ce a intrat în vigoare duminică, va aduce pacea s-au risipit.

În oraşul strategic Debalţeve, unde se află nodul feroviar ce leagă Doneţk şi Luhanks de Rusia, pacea a durat 40 de minute.

Separatiştii pro-ruşi refuză să înceteze focul. Au folosit artileria grea şi lansatoare de rachete în lupta cu cei 5.000 de soldaţi ai Kievului.

Separatiştii au lansat aproape 130 de atacuri în ultimele 24 de ore, acuză armata ucraineană. Cinci soldaţi ai Kievului au fost ucişi de gloanţe, iar alţi 25 au fost răniţi. În replică, rebelii proruşi susţin că ei doar s-au apărat.

Ajutoarele umanitare sunt pe drum. Un nou convoi de produse alimentare trimise de cehi vor ajunge în scurt timp la localnicii din estul Ucrainei.

Preşedintele Vladimir Putin a cerut reunirea Consiliului de Securitate al Rusiei, în timp ce o nouă serie de sancţiuni europene împotriva unor persoane şi grupări din Rusia şi Ucraina a intrat în vigoare. Sancţiunile vizează 19 persoane şi nouă companii.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close