Antena 3 CNN Externe "Cum procedezi pentru a te calma când eşti nervos?" Răspunsul Papei Francisc în timpul unei întâlniri cu mii de copii

"Cum procedezi pentru a te calma când eşti nervos?" Răspunsul Papei Francisc în timpul unei întâlniri cu mii de copii

Papa Francisc a participat luni la un joc de tip întrebări-răspunsuri - precum: "Ce visezi noaptea?", "Cine sunt prietenii tăi?" şi "Cum procedezi pentru a te calma când eşti nervos?" - în timpul unei întâlniri cu mii de copii din lumea întreagă, scrie AFP.

"Cum procedezi pentru a te calma când eşti nervos?" Răspunsul Papei Francisc în timpul unei întâlniri cu mii de copii
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Evandro Inetti
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Noi 2023   •   20:07

"E adevărat că uneori mă enervez... dar nu muşc!", a glumit suveranul pontif în timpul acestei întâlniri cu 7.000 de copii din 84 de ţări, cu vârste cuprinse între şapte şi 12 ani, reuniţi în sala Paul al VI-lea, la Vatican.

După ce acea întrebare i-a fost adresată de Sofia, originară din Filipine, papa Francisc i-a răspuns printr-un sfat pe care l-a primit în timpul copilăriei sale, recomandându-le copiilor "să bea un pahar cu apă înainte să răspundă atunci când sunt nervoşi".

Papa Francisc a îndemnat, de asemenea, publicul tânăr reunit în faţa lui "să nu facă risipă de hrană".

Citeşte şi: Papa Francisc cere eliberarea ostaticilor și cere ajutor umanitar în Gaza: ”Mă rog pentru cei care suferă”

"Dacă va exista un al treilea război mondial, pacea nu va mai veni niciodată?", a întrebat Rania, o fetiţă de 12 ani de origine palestiniană, pe care papa Francisc a încercat imediat să o liniştească.

Apoi, suveranul pontif a ţinut un minut de reculegere pentru copiii ucişi în timpul războaielor. "Nu există o metodă pentru a învăţa să facem pace. Ea se obţine cu inima şi cu mâna întinsă", a explicat el.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Suveran Pontif copii
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close