Antena 3 Externe Papa Francisc, mărturisire inedită în Săptămâna Mare dinaintea Paștelui catolic

Papa Francisc, mărturisire inedită în Săptămâna Mare dinaintea Paștelui catolic

29 Mar 2018   •   18:10
Papa Francisc, mărturisire inedită în Săptămâna Mare dinaintea Paștelui catolic
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Într-un interviu acordat presei italiene în Săptămâna Mare dinaintea Paștelui catolic, Papa Francisc spune că ”Iadul nu există – ceea ce există este dispariţia sufletelor păcătoase”, citează Agerpres La Reppublica.

“Nu există niciun iad în care sufletele păcătoşilor sunt condamnate să sufere pentru eternitate”, a declarat papa Francisc. Potrivit suveranului pontif, după moarte, sufletele oamenilor care se căiesc sunt iertate de Dumnezeu şi I se alătură în contemplare, “însă sufletele acelora care nu se căiesc, şi care din acest motiv nu pot fi iertaţi, dispar”.

Interviul cu Papa Francisc a fost realizat de Eugenio Scalfari, un jurnalist italian, ateu, de 93 de ani, care scrie cu regularitate articole despre credinţă şi religie. În trecut, veridicitatea citatelor pe care jurnalistul italian le-a atribuit papei a fost pusă sub semnul întrebării, în special după ce Eugenio Scalfari, în vârstă de 93 de ani, a recunoscut că nu a folosit niciodată un reportofon în timpul realizării interviurilor sale.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close