Antena 3 CNN Externe Papa Francisc pledează pentru înlăturarea prejudecăţilor

Papa Francisc pledează pentru înlăturarea prejudecăţilor

Papa Francisc pledează pentru înlăturarea prejudecăţilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    26 Oct 2015   •   19:00
Papa Francisc a pledat luni pentru înlăturarea prejudecăților, în timpul întâlnirii la Vatican cu 5.000 de nomazi din întreaga lume, potrivit EFE și AFP.

Întâlnirea a fost organizată de Consiliul Pontifical pentru Pastorația Migranților și Itineranților, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la vizita istorică a Papei Paul al VI-lea la tabăra de nomazi din Pomezia, Italia.

"A sosit momentul să dezrădăcinăm prejudecățile vechi de secole, ideile preconcepute și neîncrederea reciprocă, care sunt de cele mai multe ori baza discriminării, rasismului și xenofobiei. Mi-aș dori ca poporul gitan să înceapă o nouă filă a istoriei, să întoarcă pagina", a spus Suveranul Pontif, citat de Radio Vatican.

Papa Francisc a pledat, de asemenea, pentru o conviețuire în care diferitele culturi și tradiții să își păstreze valorile prin "dialog și integrare".

"Nu dorim să mai asistăm la tragedii familiale în care copiii mor de frig, sunt cuprinși de flăcări sau devin obiecte în mâinile persoanelor depravate", a mai spus acesta, solicitând nomazilor să facă și ei eforturi pentru a" se integra".

Papa Francisc a menționat ca model figura Fericitului Ceferino Giménez Malla, "fiu al poporului gitan", "Martir al Rozariului", care s-a distins prin "onestitate și umilință", semnalează Radio Vatican.

"Nu oferiți mass-mediei și opiniei publice ocazia de a vorbi urât despre voi", a mai afirmat Papa.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc Vatican Suveran Pontif
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close