Antena 3 CNN Externe 60 de parașutiști ruși refuză să lupte în Ucraina

60 de parașutiști ruși refuză să lupte în Ucraina

Aproximativ 60 de parașutiști din regiunea Pskov din Rusia au refuzat să fie dislocați în Ucraina, a informat ziarul Pskovskaya Gubernia.

60 de parașutiști ruși refuză să lupte în Ucraina
Sursa foto: Twitter/The Moscow Times
de Alexandra Ionescu    |    08 Apr 2022   •   10:53

Paraşutiştii din zonă au fost trimişi în Belarus la câteva zile după ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, a scris publicaţia. Ei au raportat că un număr mare de soldați au fost trimiși înapoi la Pskov și concediați după ce au refuzat să lupte – unii fiind, de asemenea, amenințați cu urmărirea penală pentru dezertare.

Activistul local Nikolay Kuzmin a spus că a vorbit cu un șofer care a ajutat la transportul trupelor înapoi la Pskov și că a coroborat povestea.

Gubernia Pskovskaya a scris mai târziu că armata se așteaptă ca numărul militarilor care refuză să lupte în Ucraina să crească semnificativ.

„Sursele noastre spun că acum comandanții nu vor accepta niciun raport de demisie”, a spus ziarul. „Mulți militari sunt trimiși, în schimb, la procuratura militară”.

Gubernia Pskovskaya a fost primul mijloc de presă care a raportat despre implicarea – și decesele – soldaților ruși în estul Ucrainei în 2014.

Poliția anti-revolta a percheziționat birourile ziarului pe 5 martie 2022, înainte de a percheziționa casa redactorului șef Denis Kamalyagin două săptămâni mai tarziu.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close