Antena 3 CNN Externe Părinţii fraţilor Tsarnaev pleacă în SUA

Părinţii fraţilor Tsarnaev pleacă în SUA

Părinţii fraţilor Tsarnaev pleacă în SUA
Sursa foto: Foto: Reuters
24 Apr 2013   •   15:37

Părinţii celor doi suspecţi de terorism, bănuiţi că ar fi produs atentatele din Boston, au fost de acord să meargă în Statele Unite pentru a participa la ancheta în desfăşurare a evenimentelor nefericite de săptămâna trecută.

O echipă a ambasadei SUA din Moscova a ajuns, miercuri dimineaţă, în sudul Rusiei, în republica Daghestan, pentr a sta de vorbă cu părinţii fraţilor Tsarnaev, principalii suspecţii în cazul bombelor artizanale plasate la linia de sosire a Maratonului din Boston.
Reamintim că în ziua de 15 aprilie, 3 persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 264 au fost rănite, după ce două dispozitive exlozive au fost detonate.

"În timpul discuţiilor, s-a decis ca părinţii celor doi fraţi Tsarnaev să fie aduşi în Statele Unite. Aceştia au fost de acord cu această propunere şi sunt dornici să acorde tot sprijinul la buna desfăşurare a investigaţiei", a declarat o sursă din poliţie pentru RIA Novosti.

Tatăl celor doi, Anzor Tsarnaev, anunţase anterior că vrea să plece în SUA "cât mai curând". El a vorbit cu diplomaţii americani şi a spus că îşi menţine îndoiala asupra faptelor de care sunt acuzaţi fii săi. Acesta crede că mezinul, internat în spital, nu a depus nicio mărturie şi că totul ar fi o invenţie mediatică.
"El (n.r. Dzhokhar Tsarnaev) nu a dat nicio declaraţie, ce să mai vorbim de mărturie. Nici măcar nu este în stare să vorbească sau să se mişte", a spus părintele.

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close