Antena 3 CNN Externe Parlamentar, despre exploziile din Rusia: „A intrat un pic isteria în cetăţenii ruşi, care ar putea să facă presiuni asupra autorităţilor”

Parlamentar, despre exploziile din Rusia: „A intrat un pic isteria în cetăţenii ruşi, care ar putea să facă presiuni asupra autorităţilor”

După ce în ultimele zile au avut loc mai multe explozii în Rusia, pe care Kievul le-a catalogat drept „o pedeapsă divină”, se pune problema dacă acestea îi vor face pe ruşii de rând să pună presiune asupra autorităţilor pentru a opri conflictul din Ucraina.

Parlamentar, despre exploziile din Rusia: „A intrat un pic isteria în cetăţenii ruşi, care ar putea să facă presiuni asupra autorităţilor”
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2023   •   11:50

„Sunt două aspecte aici: o dată, ceea ce fac acum ucrainenii face parte din războiul psihologic. Să nu ne închipuim că ucrainenii or să treacă la ofensivă şi gata, ocupă Rusia. Nu. Ei fac acest lucru pentru a destabiliza şi pentru a influenţa opinia publică. A intrat un pic isteria în cetăţenii ruşi, care ar putea să facă presiuni asupra autorităţilor, pentru că încep să se teamă despre ce se întâmplă acolo.
În acelaşi timp, trebuie să ţinem cont de ceva: odată cu aceste atacuri asumate, este curios care va fi poziţia ţărilor care sprijină din punct de vedere al armamentului Ucraina. Pentru că acum va fi şi o reacţie a Rusiei şi este interesant ce reacţie vor avea ruşii, referitor la faptul că poate se vor folosi acele arme pentru anumite atacuri în teritoriul rus”, a declarat Virgil Guran, senator PNL, în „Ediţia Specială” de duminică seara, cu Andreea Sava.

Totodată, legat de continuarea conflictului din Ucraina, comandantul forţelor aliate în Europa susţine că armata rusă este încă foarte puternică.

„Forţele terestre ruse au fost degenerate oarecum de acest conflict, deşi sunt mai mari azi decât au fost la începutul conflictului. Forţele aeriene au pierdut foarte puţin: au pierdut 80 de avioane – mai au 1.000 de avioane de vânătoare şi bombardiere uşoare. Marina militară a pierdut o navă. Aşa că încă mai folosesc toată acea energie convenţională şi totul merge destul de bine împreună. Nu se vorbeşte direct despre atacuri cibernetice, dar le folosesc pentru a crea dezinformare şi, de asemenea, folosesc forţa cibernetică pentru a şterge informaţii şi pentru a ataca”, a declarat generalul Christopher Cavoli.

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close