Antena 3 CNN Externe Parlamentarii partidului lui Berlusconi ameninţă cu demisia. Napolitano denunţă o "lovitură de stat"

Parlamentarii partidului lui Berlusconi ameninţă cu demisia. Napolitano denunţă o "lovitură de stat"

Parlamentarii partidului lui Berlusconi ameninţă cu demisia. Napolitano denunţă o "lovitură de stat"
Sursa foto: Foto: AFP
de S.T.    |    26 Sep 2013   •   18:49

Parlamentarii din partidul lui Silvio Berlusconi, Poporul Libertăţii, ameninţă că ar putea demisiona în grup dacă o comisie parlamentară va decide anularea imunităţii fostului premier, condamnat la închisoare.

Preşedintele Giorgio Napolitano a calificat iniţiativa drept o "lovitură de stat".

"Anunţul PdL este îngrijorător, sentinţele se aplică, este absurd să ameninţăm cu lovituri de stat", a reacţionat preşedintele Giorgio Napolitano, citat de Corriere della Sera.

O comisie a Senatului italian analizează situaţia lui Silvio Berlusconi, care riscă excluderea din Parlament şi retragerea dreptului de a mai deţine funcţii publice.
   
Pe fondul situaţiei politice tensionate, premierul Enrico Letta, aflat la New York, a anunţat că ar putea cere votul de încredere al Parlamentului, dat fiind că Guvernul de uniune pe care îl conduce este susţinut atât de formaţiunea lui Berlusconi (PdL, de centru-dreapta), cât şi de Partidul Democrat (PD, de centru-stânga).
   
În august, preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, l-a îndemnat pe Silvio Berlusconi să accepte condamnarea la închisoare, sugerând însă că este posibil să îl graţieze.

Sondaj. Peste jumătate din italieni aprobă condamnarea lui Berlusconi
   
Silvio Berlusconi trebuie să ispăşească un an de închisoare în dosarul Mediaset, dar probabil va fi plasat în arest la domiciliu sau va efectua muncă în folosul comunităţii.

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close