Antena 3 CNN Externe Parlamentul din Crimeea a votat alipirea la Rusia şi a adoptat rubla ca monedă oficială

Parlamentul din Crimeea a votat alipirea la Rusia şi a adoptat rubla ca monedă oficială

Parlamentul din Crimeea a votat alipirea la Rusia şi a adoptat rubla ca monedă oficială
Sursa foto: Foto: Intact Images/ Agerpres
17 Mar 2014   •   12:54
UPDATE - Parlamentul din Crimeea anunţă, la o zi de la referendumul privind alipirea sa la Rusia, că rubla a devenit moneda oficială a republicii separatiste Crimeea.

Hrivna, moneda ucraineană folosită până în prezent, va fi acceptată în paralel până la 1 ianuarie 2016, a precizat Parlamentul pe site-ul său de Internet, relatează AFP.

UPDATE - Occidentalii au condamnat duminică referendumul „ilegal” din Crimeea, iar Uniunea Europeană urmează să decidă luni sancţionarea unor oficiali ruşi, fără a viza însă conducerea statului, pentru a păstra deschisă uşa dialogului cu Moscova.

UPDATE - Toate unităţile militare ucrainene cu sediul în Crimeea vor fi dizolvate, a anunţat preşedintele Parlamentului din peninsulă. Adresându-se jurnaliştilor la încheierea sesiunii Parlamentului, care a proclamat independenţa Crimeei şi a cerut alipirea sa la Rusia, Volodimir Konstantinov a declarat: "Unităţile vor fi dizolvate. Cei (militarii) care vor să trăiască aici, vor putea. Vom examina problema celor care vor să depună jurământ noilor autorităţi secesioniste".

UPDATE
-   Parlamentul Crimeei a proclamat luni independenţa peninsulei de Ucraina şi a cerut alipirea ei la Rusia.Toţi cei 85 de deputaţi au aprobat în unanimitate aceste decizii, aşteptate după victoria zdrobitoare a referendumului de duminică.

Premierul prorus Serghii  Aksionov a comunicat luni dimineaţă rezultatele oficiale ale referendumului privind alipirea Crimeei la Rusia.

Alipirea peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia a fost aprobată de 96,6 la sută dintre alegători la referendumul organizat duminică.


"Rezultate definitive la referendum 96,6 la sută pentru", a scris Aksionov pe Twitter.

Parlamentul Crimeei se va reuni în cursul dimineţii pentru a aproba oficial candidatura Crimeei la integrarea în Rusia, sprijinindu-se pe acest referendum considerat nelegitim la Kiev şi în Occident.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close