Antena 3 CNN Externe Parlamentul Greciei a aprobat un nou set de reforme. Tsipras: Măsurile, necesare pentru rămânerea în zona euro

Parlamentul Greciei a aprobat un nou set de reforme. Tsipras: Măsurile, necesare pentru rămânerea în zona euro

Parlamentul Greciei a aprobat un nou set de reforme. Tsipras: Măsurile, necesare pentru rămânerea în zona euro
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de S.T.    |    23 Iul 2015   •   09:20

Parlamentul Greciei a aprobat, joi dimineaţă, un alt set de reforme cerute de creditori înainte de începerea negocierilor pentru noul program de asistenţă financiară, premierul de extremă-stânga Alexis Tsipras argumentând că măsurile sunt necesare pentru evitarea ieşirii ţării din zona euro.Noile măsuri se referă la introducerea unor reglementări bancare europene în legislaţia elenă şi la modernizarea Codului de procedură civilă.

În paralel cu dezbaterile din Parlament, mii de persoane au protestat în Piaţa Syntagma din Atena faţă de măsurile de austeritate, înregistrându-se violenţe sporadice.

În dezbaterile tensionate din cursul nopţii, Tsipras a explicat în Parlament că a fost nevoit să accepte compromisuri dificile pentru a evita ieşirea Greciei din zona euro.

Băncile din Grecia şi-au reluat activitatea luni, dar tranzacţiile sunt limitate, iar retragerile de numerar pot fi de cel mult 420 de euro pe săptămână. Piaţa financiară este continuare închisă.

Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE). Începând de la 1 iulie Grecia este, tehnic, în incapacitate de plăţi.

 

×
Parteneri
Metoda prin care românii au păcălit automatele de reciclare
x close