Antena 3 CNN Externe Parlamentul rus i-a retras mandatul unui deputat anti-Putin

Parlamentul rus i-a retras mandatul unui deputat anti-Putin

Parlamentul rus i-a retras mandatul unui deputat anti-Putin
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    14 Sep 2012   •   14:06

Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, i-a retras mandatul lui Gennady Gudkov, un deputat cunoscut pentru faptul că a criticat în mai multe rânduri regimul lui Vladimir Putin.

Decizia a fost luată vineri, cu 291 de voturi pentru, 150 împotrivă şi 3 abţineri, motivaţia oficială fiind aceea că Gudkov, membru al Partidului Doar Rusia, ar desfăşura activităţi comerciale incompatibile cu statutul său de deputat.

Imediat după ce rezultatul votului a fost anunţat, Gudkov a părăsit şedinţa Dumei, strângând pumnul în semn de sfidare şi îmbrăţişându-şi toţi colegii de partid.

„Astăzi, ne-am făcut de râs în faţa întregii lumi. Voi continua această luptă şi nu voi părăsi ţara şi nici nu mă voi ascunde. Ţara a mai făcut un pas spre război civil”, a declarat Gudkov, citat de AFP.

Gennady Gudkov se numără printre cele mai importante figuri din Rusia care nu s-au sfiit să aibă un rol în demonstraţiile organizate împotriva lui Vladimir Putin din ultima perioadă şi a fost unul dintre cei mai vehemenţi critici ai Kremlinului în şedinţele Parlamentului.


×
Subiecte în articol: Duma de Stat Rusia Vladimir Putin opozitie
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close