Antena 3 CNN Externe Partidul lui Silvio Berlusconi a anunţat că părăseşte coaliţia guvernamentală din Italia

Partidul lui Silvio Berlusconi a anunţat că părăseşte coaliţia guvernamentală din Italia

Partidul lui Silvio Berlusconi a anunţat că părăseşte coaliţia guvernamentală din Italia
de M.T.    |    26 Noi 2013   •   19:40

Partidul conservator Forza Italia, condus de fostul premier Silvio Berlusconi, a anunţat, marţi, ieşirea din coaliţia parlamentară care sprijină guvernul social-democratului Enrico Letta, informează EFE, citată de Agerpres.

Decizia a fost luată ca urmare a dezacordurilor asupra bugetului pentru 2014.

Anunţul ieşirii partidului lui Berlusconi din majoritatea care îl sprijină pe Letta a fost făcut de către purtătorii de cuvânt ai grupurilor parlamentare ale Forza Italia, Renato Brunetta şi Paolo Romani, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la Roma.

Totuşi, guvernul Letta îşi păstrează sprijinul din partea celuilalt grup de parlamentari desprins din fostul partid al lui Berlusconi, care au constituit Noul Centru-Dreapta, condus de vicepremierul Angelino Aflano.

Noul Centru-Dreapta numără 30 de senatori care garantează stabilitate executivului în camera superioară a parlamentului italian.

Potrivit AFP, anunţul reprezentanţilor Forza Italia intervine în ajunul unui vot ce urmează să fie exprimat în Senat privind excluderea lui Berlusconi din parlament ca urmare a condamnării sale pentru fraudă fiscală.

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close