Antena 3 CNN Externe Patru cutremure de peste 6,7 pe scara Richter, în numai 12 ore, în Pacific. Alertă de tsunami

Patru cutremure de peste 6,7 pe scara Richter, în numai 12 ore, în Pacific. Alertă de tsunami

Patru cutremure de peste 6,7 pe scara Richter, în numai 12 ore, în Pacific. Alertă de tsunami
Sursa foto: cutremur
08 Oct 2009   •   12:32

Patru cutremure violente au avut loc miercuri noapte şi joi dimineaţă în zona Oceanului Pacific. Primul seism, de magnitudine 7,8, a lovit insulele Solomon. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 35 de kilometri. Centrul de alertă pentru tsunami, a emis o avertizare regională, care a fost ulterior anulată.

La interval de 15 minute după primul seism, un nou cutremur, de 7,3 a fost resimţit la S-E de locul producerii primului. Iar cel de-al treilea seism de magnitudine 6,7 a avut loc în largul coastelor filipineze. Cutremurul s-a produs la o adâncime de aproape 600 de kilometri.

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 7 pe scara Richter a fost resimţit joi în insulele Vanuatu din Pacificul de Sud, declanşând o alertă de tsunami, a anunţat institutul american de geofizică USGS.

Nu se cunosc deocamdată informaţii în legătură cu eventuale victime sau pagube. Săptămâna trecută, zona Pacificului de Sud a fost zguduită de un cutremur de magnitudine 8,3. Seismul a fost urmat de un val de tsunami, care a ucis aproape 200 de oameni.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: tsunami cutremur richter Pacific
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close