Antena 3 CNN Externe Patru români, stăpâni pe insule exotice

Patru români, stăpâni pe insule exotice

Patru români, stăpâni pe insule exotice
Sursa foto: Foto: www.banknews.ro
22 Feb 2011   •   23:25

În plină criză economică, patru români s-au făcut stăpâni pe insule exotice, potrivit unei agenţii imobiliare internaţionale, specializată în astfel de tranzacţii destinate clienţilor din România.

Din motive de confidenţialitate, identitatea proprietarilor români nu a fost divulgată. Singurul român despre care se ştie că deţine o vilă în insula caraibiană Saint Martin este Dinu Patriciu, informează Mediafax. El este cel mai bogat român, cu o avere estimată în 2010 de Forbes România la 2,3 miliarde de euro.

În funcţie de zona geografică în care se află, de dimensiuni şi utilităţi, preţul insulelor scoase la vânzare diferă. Un petic de pământ de 3.000 de metri pătraţi, situat în mijlocul lacului Gatun, din Panama, costă 30.000 de euro.

În Grecia, o parcelă de circa 12 hectare din St. Thomas, situată la o distanţă de 20 de minute cu taxiul acvatic de Atena, ajunge la 15 milioane de euro. Şi nu este cea mai piperată. Pentru insula tailandeză Rangyai, cu o întindere de 44 de hectare, proprietarii cer 160 de milioane de dolari.

La fel ca pe orice nişă a pieţei imobiliare, se practică şi închirierea proprietăţilor insulare. Una dintre cele mai ieftine oferte este în Croaţia, cu un tarif de 14 euro pe zi de persoană. La polul opus, pentru insule precum Necker din Caraibe, chiria se ridică la 322.000 de dolari pe săptămână.

×
Subiecte în articol: romani proprietari chirie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close