Antena 3 CNN Externe PE cere Elveţiei să renunţe la măsurile "discriminatorii şi ilegale" impuse est-europenilor

PE cere Elveţiei să renunţe la măsurile "discriminatorii şi ilegale" impuse est-europenilor

PE cere Elveţiei să renunţe la măsurile "discriminatorii şi ilegale" impuse est-europenilor
Sursa foto: Foto: frontpress.ro
24 Mai 2012   •   16:25

Reprezentanţii Parlamentului European cer Guvernului elveţian să revoce o decizie "discriminatorie şi ilegală" care reimpune cote pentru permisele de lung sejur pentru polonezi, lituanieni, letoni, estoni, sloveni, slovaci, cehi şi ungari, în cadrul unei rezoluţii adoptate joi, se arată într-un comunicat oficial, citat de Mediafax.

În rezoluţia adoptată cu 486 de voturi, 30 împotrivă şi 27 de abţineri, PE îşi exprimă regretul faţă de reintroducerea cotelor care restricţionează libera deplasare a persoanelor, care a fost subiectul unui acord încheiat între UE şi Elveţia în 1999.
   
Măsura este "discriminatorie şi ilegală" pentru că vizează cetăţeni europeni pe baza naţionalităţii lor, subliniază europarlamentarii, adăugând că nu există o bază legală pentru acest lucru în tratele încheiate între Elveţia şi UE.
   
Europarlamentarii sunt îngrijoraţi că Guvernul elveţian intenţionează să adopte şi alte măsuri restrictive şi susţin că UE şi Elveţia ar trebuie să îşi amelioreze cooperarea în domeniul libertăţii de circulaţie a persoanelor. Parlamentul cere, de asemenea, Comisiei Europene să ridice urgent această problemă pe lângă Guvernul elveţian.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close