Antena 3 CNN Externe Pentagonul anunță că armata SUA se întoarce în Afganistan dacă Al Qaida sau ISIS lansează vreun atac asupra Americii

Pentagonul anunță că armata SUA se întoarce în Afganistan dacă Al Qaida sau ISIS lansează vreun atac asupra Americii

Armata americană nu a plecat încă din Afganistan, dar îşi pregăteşte deja întoarcerea, în cazul în care jihadiştii din grupările Al-Qaida şi Stat Islamic ar lansa un atac asupra SUA, a declarat responsabilului serviciilor de informaţii în Pentagon.

Pentagonul anunță că armata SUA se întoarce în Afganistan dacă Al Qaida sau ISIS lansează vreun atac asupra Americii
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    12 Iun 2021   •   14:55

Într-un moment în care experţii se tem de o prăbuşire a guvernului afgan în faţa avansului talibanilor, un ales republican a întrebat în cadrul unui audieri în Congres cu şefii serviciilor de informaţii militare cine este responsabil de arhivele militare americane din ultimii 20 de ani din Afganistan.

„Există o mare probabilitate ca noi să fim nevoiţi să ne întoarcem (în Afganistan), în cazul în care Al-Qaida îşi face din nou apariţia în siajul avansului talibanilor şi atacă SUA”, a spus Mike Waltz, un fost soldat al forţelor speciale, în prezent membru al Camerei Reprezentanţilor din partea statului Florida, în cadrul unei audieri în Comisia pentru forţe armate.

„Ce se va întâmpla cu datele operaţionale şi informative adunate în 20 de ani? Cine se va ocupa de ele?”, a adăugat el, potrivit AFP.

Trebuie ca ele să fie „accesibile viitorului şef de patrulă căruia îi vom da ordinul să revină într-o vale unde noi am mers în urmă cu 5, 7 sau 10 ani”, a mai spus el.

Președintele Joe Biden a decis în aprilie, contrar avizului militarilor, să retragă trupele americane din Afganistan până pe 11 septembrie, data când se vor marca 20 de ani de la atentatele din 2001, care au determinat Washingtonul să răstoarne regimul talibanilor. 

×
Subiecte în articol: Pentagon Afganistan ISIS
Parteneri
Trucul folosit de şoferii români pentru asigurări RCA mai ieftine
x close