Antena 3 CNN Externe Pentagonul urmăreşte racheta chinezească scăpată de sub control în spaţiu şi care ar putea intra în atmosfera Pământului

Pentagonul urmăreşte racheta chinezească scăpată de sub control în spaţiu şi care ar putea intra în atmosfera Pământului

Pentagonul a declarat că urmăreşte racheta chinezească care a scăpat de sub controlul Beijingului, şi care e posibil să intre în atmosfera Pământului în acest weekend. Încă nu se ştie unde vor ateriza resturile rachetei.

Pentagonul urmăreşte racheta chinezească scăpată de sub control în spaţiu şi care ar putea intra în atmosfera Pământului
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    05 Mai 2021   •   10:56

Racheta a fost lansată pe 29 aprilie de la Wenchang, loc situat în provincia Hainan din China.

Ulterior, racheta a intrat pe o orbită temporară, ceea ce ar putea conduce la una dintre cele mai matri reintrări ne-controlate în atmosferă din toate timpurile.

Racheta Long March 5B e aşteptată să pătrundă în atmofera Pământului în jurul datei de 8 mai, după spusele lui Mike Howards, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Racheta a scăpat de sub control și în prezent ea se mișcă neregulat pe orbita Pamantului, iar experții nu știu unde va ateriza, până cu o oră-două înainte de a intra în atmosfera terestră.

Jonathan McDowell, astrofizician la Centrul de Astrofizică al Universităţii Harvard a declarat că e aproape imposibil să se calculeze unde vor ateriza resturile, din cauza vitezei cu care se mişcă racheta în acest moment, iar orice mică schimbare îi poate modfica complet traiectoria, potrivit CNN.

"Ne aşteptăm să reintre în atmosferă întrre 8 şi 10 mai. Iar în această perioadă de 2 zile, ea va ocoli Pământul de 30 de ori".

Totuşi, oceanul rămâne cea mai viabilă opţiune, a spus el, deoarece ocupă cea mai mare parte a Pământului.  

×
Subiecte în articol: racheta China impact
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close