Antena 3 CNN Externe Cel puțin 32 de persoane au murit în Madagascar, după ce bandiții au incendiat case

Cel puțin 32 de persoane au murit în Madagascar, după ce bandiții au incendiat case

Cel puțin 32 de persoane au fost ucise în Madagascar, într-o zonă situată la nord de capitală, după ce bandiți locali cunoscuți sub numele de „dahalo" au incendiat case, potrivit declarațiilor Ministerului Apărării.

Cel puțin 32 de persoane au murit în Madagascar, după ce bandiții au incendiat case
Sursa foto: Twitter/HabereGuven
de Alexandra Ionescu    |    31 Iul 2022   •   14:32

Crimele au avut loc în districtul Ankazobe, la aproximativ 75 de kilometri nord de capitala Antananarivo, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

„Oamenii de aici au trăit o adevărată tragedie ... multe vieți au fost pierdute. Au murit 32 de persoane. Este o crimă săvârșită de dahalo (bandiți) nemiloși care au ars de vii chiar și femei și copii", a declarat ministrul Apărării, generalul Richard Rakotonirina, într-o înregistrare video postată pe pagina de Facebook a ministerului.

„Dahalo" sunt bande criminale organizate în anumite zone din Madagascar care fură vitele membrilor comunității.

„Îi vom vâna pe cei care au comis această crimă și pe complicii lor", a spus Rakotonirina, adăugând că forțele de securitate au fost desfășurate în zonă pentru a-i prinde pe făptași.

El a adăugat că atacul asupra zonei a fost probabil o răzbunare din partea „dahalo" împotriva membrilor comunității pentru că au furnizat informații personalului de securitate.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Madagascar banditi incendii Ankazobe
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close