Antena 3 Externe Peste 1,5 milioane de maşini au fost lăsate în parcări în ziua "fără maşini" din Bogota

Peste 1,5 milioane de maşini au fost lăsate în parcări în ziua "fără maşini" din Bogota

de N.B.    |    03 Feb 2012   •   09:51
Peste 1,5 milioane de maşini au fost lăsate în parcări în ziua "fără maşini" din Bogota Foto: EPA/Intact Images

Circa 1,5 milioane de maşini au rămas în garaje, joi, capitala Bogota, pentru cea de-a 12-a ediţie a zilei "fără maşini" organizată de autorităţile din Columbia, scrie AFP.

Ziua "fără maşini" este un eveniment organizat de autorităţile columbiene, care impun o interdicţie de circulaţie tuturor autovehiculelor în Bogota, un oraş în care poluarea şi ambuteiajele imense reprezintă un peisaj cotidian.

Pietonii şi amatorii mersului pe bicicletă, o activitate foarte răspândită în ţara sud-americană, au putut circula mai liniştiţi în timpul zilei, în paralel cu cele 50.000 de taxiuri, 16.000 de microbuze şi 270.000 motociclete, exceptate de la interdicţie.

Interdicţia nu afectează autovehiculele militare, ale poliţiei, pompierilor, ambulanţele, convoaiele diplomatice, sau cele funebre.

Într-un oraş cu aproximativ şapte milioane de locuitori, autorităţile au estimat că aproximativ 1.592.000 de maşini nu s-au mişcat din parcări şi garaje.

Cele 13 ore în care maşinile nu au avut dreptul să circule au redus poluarea din capitala columbiană cu aproximativ 19 procente. Situaţia poluării este una dintre principalele probleme ale capitalei columbiene. Conform unui sistem bazat pe numărul de înmatriculare, maşinile din Bogota nu au dreptul să circule timp de două zile pe săptămână prin oraş, iar în week-end mai multe artere importane sunt rezervate bicicliştilor şi pietonilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close