Antena 3 CNN Externe Peste 100.000 de oameni au ieşit pe străzile din Oslo, pentru a aduce un omagiu victimelor atentatelor

Peste 100.000 de oameni au ieşit pe străzile din Oslo, pentru a aduce un omagiu victimelor atentatelor

Peste 100.000 de oameni au ieşit pe străzile din Oslo, pentru a aduce un omagiu victimelor atentatelor
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Iul 2011   •   08:52

Peste 100.000 de oameni au ieşit pe străzile Capitalei norvegiene pentru a aduce un omagiu victimelor atacurilor de vineri. Ucigaşul, care va sta în arest preventiv două luni, a spus, în faţa judecătorului, că a avut şi complici. A mai declarat că voia să salveze Europa de răspândirea islamismului. Surprinzător, se pare că ucigaşul era de câteva luni în evidenţa poliţiei norvegiene.

Cu trandafiri în mână, norvegienii s-au strâns în centrul Capitalei Oslo. Cu lacrimi în ochi, s-au recules în memoria victimelor.

Mulţi au rămas şi după lăsarea serii în faţa covorului uriaş de trandafiri. Tăcuţi, au aprins lumânări.

Ucigaşul, în schimb, a părăsit tribunalul pentru a sta în arest preventiv 8 săptămâni, dintre care 4 în izolare. I-a spus judecătorului că e nevinovat.

 


Anders Breivik a spus că a colaborat cu două celule pentru a-şi duce planul la bun sfârşit. El a fost acuzat de terorism. Potrivit martorilor, atacatorul avea căşti şi asculta muzică, atunci când a comis măcelul.

O televiziune norvegiană l-a intervievat pe tatăl ucigaşului, în Franţa. Un fost diplomat, care nu şi-a mai văzut fiul de 15 ani.

Surprinzător, poliţiştii norvegieni au spus că Anders Breivik a intrat în atenţia serviciilor secrete încă din martie, de când a cumpărat din Polonia îngrăşămintele chimice folosite la fabricarea bombei. Incidentul a fost calificat însă fără importanţă şi nu s-a deschis o anchetă.


×
Subiecte în articol: omagiu oslo
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close