Antena 3 CNN Externe Peste 150 de militari din Bangladesh au fost condamnaţi la moarte, în cazul unei revolte din 2009

Peste 150 de militari din Bangladesh au fost condamnaţi la moarte, în cazul unei revolte din 2009

Peste 150 de militari din Bangladesh au fost condamnaţi la moarte, în cazul unei revolte din 2009
de M.T.    |    05 Noi 2013   •   13:38

Justiţia din Bangladesh a condamnat la moarte peste 150 de militari care au participat la o revoltă sângeroasă în 2009, în timpul căreia au fost masacraţi zeci de ofiţeri, informează AFP, citată de Mediafax.

„Cel puţin 150 de militari din cadrul diviziei Bangladesh Rifles au fost condamnaţi la moarte pentru masacrarea unor ofiţeri", a declarat procurorul Baharul Islam.

Potrivit AP; numărul militarilor condamnaţi la moarte este de 152.

În total, au fost judecaţi 823 de militari, alături ce cei condamnaţi la moarte alţi 350 fiind condamnaţi la pedepse cu închisoarea mergând până la 14 ani.

Actul de acuzare a reclamat pedeapsa cu moartea pentru mai mulţi militari judecaţi de crime, torturi, comploturi şi alte capete de acuzare.

Cea mai importantă revoltă militară din istoria Bangladeshului a început la 25 februarie 2009 şi a durat aproximativ 30 de zile.

Aceasta a izbucnit în cadrul Bangladesh Rifles, o unitate însărcinată cu supravegherea frontierelor, militarii din cadrul ei fiind nemulţumiţi de salariile mici şi condiţiile precare.

Răsculaţii au furat 2.500 de arme, după care au întrerupt o reuniune anuală a oficialilor de rang înalt din cadrul Bangladesh Rifles pe care i-au împuşcat.

Cel puţin 57 de ofiţeri au fost ucişi, iar corpurile lor mutilate şi aruncate în canale sau gropi comune.

În cursul revoltei, 74 de persoane au murit, majoritatea în condiţii atroce, fiind torturate, tăiate în bucăţi sau arse de vii.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close