Antena 3 CNN Externe Peste 60 de persoane au murit la Tokyo din cauza căldurii excesive

Peste 60 de persoane au murit la Tokyo din cauza căldurii excesive

Peste 60 de persoane au murit la Tokyo din cauza căldurii excesive
de M.T.    |    25 Iul 2013   •   12:42

Cel puţin 62 de persoane au murit la Tokyo din cauza căldurii excesive care s.a instalat în Japonia la începutul lunii iulie, informează AFP, citată de Mediafax.

De aproximativ 20 de zile, temperatura depăşeşte 30 sau 35 de grade Celsius la umbră în numeroase zone din estul, centrul şi vestul ţării

În aceste condiţii, în primele trei săptămâni ale lunii iulie, aproape 20.000 de persoane au fost spitalizate din cauza căldurii, uneori grupuri întregi de elevi sau, cel mai adesea, persoane în vârstă.

Majoritatea victimelor decedate sunt trecute de vârsta de 65 de ani, fiind găsite fără suflare în propriile grădini, inclusiv în sere, sau închise în casă.

Autorităţile recomandă economisirea electricităţii, din cauza unui deficit de producţie legat de absenţa reactoarelor nucleare, dar invită, totuşi, la utilizarea raţională a aparatelor de aer condiţionat personale prezente în majoritatea locuinţelor şi fără de care temperatura din case poate deveni insuportabilă.

De asemenea, grupuri de voluntari merg uneori în vizită la persoane în vârstă pentru a le încuraja să bea apă cu regularitate şi să-şi regleze corect aparatele de aer condiţionat, dar aceste acţiuni nu sunt suficiente, la fel ca şi îndemnurile la precauţie transmise de presă.

×
Subiecte în articol: Tokyo japonia canicula căldură
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close